Zwemles

Op het Heuveltjesbosbad wordt zwemles gegeven voor het ENVOZ erkende A-B-C diploma. Goed leren zwemmen is van levensbelang in een land als Nederland. Tijdens onze zwemlessen voor watergewenning, Aquakids en het A-B-C diploma leren kinderen goed te zwemmen. De lessen worden gegeven in kleine groepen met een groep vaste instructeurs. Er is geen wachtlijst voor zwemlessen op het Heuveltjesbosbad. Alle zwemlessen starten in het voorseizoen tussen 16:00 en 18:00 uur. In de zomervakantie, vanaf 5 juli 2020, worden alle zwemlessen naar de ochtend verplaatst.

Watergewenning

Ben je nog iets te jong om te beginnen met zwemles? Dan is watergewenning misschien wat voor jou. Dit is een zwemgroep voor kinderen vanaf 4 jaar om watervrij te worden. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met het water en door middel van spelletjes leren ze de eerste zwemvaardigheden. Watergewenning wordt gegeven op de dinsdag en donderdag. De lessen duren een half uur. Watergewenning start dinsdag 8 mei.

Aquakids

De Aquakids lessen zijn elke vrijdag en duren een uur. Aquakids is een leuke uitdaging voor kinderen (8 t/m 14 jaar) die van zwemmen houden. Tijdens de lessen werken we aan de conditie, technieken van snorkelen, wedstrijdzwemmen en survivalzwemmen. Ben je nieuwsgierig? Kom het dan gerust één of twee keer uitproberen. 

A – B -C diploma

Het zwem A-B-C bestaat uit drie zwemdiploma’s. Het zwem A-B-C is er op gericht om kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen te leren. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstappen maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Op een speelse wijze maken we kinderen watervrij en beginnen we met het bouwen aan de zwemslagen. De ENVOZ diploma’s zijn internationaal erkend

Is uw kind vóór 1 mei, 5 jaar of ouder dan mag hij of zij op zwemles. De lesgroepen oefenen twee keer een half uur per week op de dinsdag en donderdag. De groepjes waarin de kinderen zitten zijn klein en hebben vaste instructeurs.

InschrijvenLestijden

Inschrijven zwemles

Inschrijven kan bij onze kassa op het bad of via de website.


  Lesrooster

  Het lesrooster met de tijden van zwemles en aquasportgroepen. Tijdens de lessen en groepen kunnen delen van het Heuveltjesbosbad tijdelijk gesloten zijn. Tijdens het “hoofdseizoen” in de zomervakantie zijn er andere lestijden. De exacte tijden voor de lessen worden uiterlijk zaterdagochtend bekend gemaakt.

  Alle lessen en groepen starten vanaf dinsdag 23 juni 2020. De eerste 2 weken is er 2 keer per week les op dinsdag- en donderdagmiddag. Vanaf 6 juli is er 3 keer per week les op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend gedurende het hoofdseizoen. Er is dan minder capaciteit beschikbaar voor het banenzwemmen.

  MA

  • Oefenen zwemles 16:00-16:30 (voorlopig niet)
  • Trimzwemmen 09:30-10:00 (voorlopig niet)

  DI

  Voorseizoen

  • Watergewenning & Zwemles groep 1 16:00 – 16:30
  • Zwemles groep 2 & A 16:30 – 17:00
  • Zwemles B/ C 16:30 – 17:00

  DO

  Voorseizoen

  • Watergewenning & Zwemles groep 1 16:00 – 16:30
  • Zwemles groep 2 & A 16:30 – 17:00
  • ZwemlesB/ C 16:30 – 17:00

  VR

  Voorseizoen

  • Aquakids 16:30 – 17:30 (voorlopig niet)

  Gedragscode zwembadbranche

  Gedragscode zwembranche

  Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. In de gedragscode staat hoe medewerkers van een zwembad zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Wilt u hier meer over lezen.

  Meldlijn

  Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je nu al anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het nummer is 0900 – 2025590 (€ 0,10 per minuut).