Zwemles

Op het Heuveltjesbosbad wordt zwemles gegeven voor het ENVOZ erkende A-B-C diploma. Goed leren zwemmen is van levensbelang in een land als Nederland. Tijdens onze zwemlessen voor watergewenning, Aquakids en het A-B-C diploma leren kinderen goed te zwemmen. De lessen worden gegeven in kleine groepen met een groep vaste instructeurs. Er is geen wachtlijst voor zwemlessen op het Heuveltjesbosbad.

De zwemlessen worden op dinsdag en donderdag gegeven. De indelingsles staat gepland op donderdag 29 april 2021 om 16.00 uur. 
Na deze algemene les wordt het rooster voor de zwemlessen opgesteld en gaan we op dinsdag 4 mei van start tussen 16:00-18:00 uur. 

Geef uw kind voor donderdag 29 april 2021 op voor de zwemlessen! Dit geldt ook voor de watergewenning. Let op! Er is geen indelingsles voor watergewenning, deze les start gewoon op dinsdag 4 mei om 16.00uur.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei 2021) wordt er geen zwemles gegeven!

Let op! 
Vanaf dinsdag 13 juli 2021 worden de zwemlessen in de ochtend gegeven, tussen 8 en half 10.
De les van 4 uur wordt 8 uur. De les van half 5 wordt half 9. En de les van 5 uur wordt 9 uur.

Watergewenning

Ben je nog iets te jong om te beginnen met zwemles? Dan is watergewenning misschien wat voor jou. Dit is een zwemgroep voor kinderen vanaf 4 jaar om watervrij te worden. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met het water en door middel van spelletjes leren ze de eerste zwemvaardigheden.

Watergewenning wordt gegeven op de dinsdag en donderdag. De lessen duren een half uur. Geef uw kind voor 29 april 2021 op. Voor watergewenning hanteren wij geen indelingsles! De eerste watergewenningsles start op dinsdag 4 mei 2021 om 16.00u.

InschrijvenLestijden

Survialzwemmen

Survivalzwemmen is elke donderdag, een duurt een uur. Bij survivalzwemmen oefenen we voor de survivaldiploma’s en het is een mooi vervolg op de A-B-C-diploma’s .Bij survivalzwemmen leer je niet alleen om jezelf te redden, dus te overleven, maar je leert ook om anderen te redden. Dat doen we op allerlei leuke manieren. We gaan bijvoorbeeld in en uit een boot klimmen, onder water zwemmen terwijl je niets ziet en zwemmen met laarzen en regenkleding.Tijdens het survivalzwemmen zwemmen we niet zoveel banen meer. In plaats daarvan gaan we kijken of we samen iets leuks kunnen doen en daarbij ook nog iets te leren. Je bent de volledige les actief in het water en vele facetten van zwemvaardigheid, balsporten en zwemsurvival komen in de één-uur-durende les aan bod.

Het survivalzwemmen is uiteraard onder leiding van het badpersoneel en je moet in het bezit zijn van de zwemdiploma’s, een geldig toegangsbewijs (entreekaart/abonnement) en een geldige leskaart. Een minderjarige lesser is altijd onder begeleiding van een meerderjarige. Begeleiders dienen te beschikken over een geldig toegangsbewijs.

InschrijvenLestijden

A – B -C diploma

Het zwem A-B-C bestaat uit drie zwemdiploma’s. Het zwem A-B-C is er op gericht om kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen te leren. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstappen maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Op een speelse wijze maken we kinderen watervrij en beginnen we met het bouwen aan de zwemslagen. De ENVOZ diploma’s zijn internationaal erkend

Is uw kind vóór 1 mei, 5 jaar of ouder dan mag hij of zij op zwemles. De lesgroepen oefenen twee keer een half uur per week op de dinsdag en donderdag. De groepjes waarin de kinderen zitten zijn klein en hebben vaste instructeurs.

De zwemlessen wordt gegeven op de dinsdag en donderdag tussen 16.00-18.00uur. Geef uw kind voor 29 april 2021 op. Want op deze dag staat de indelingsles gepland, waarna de lessen op dinsdag 4 mei 2021 van start gaan. Tussen 29 april en 4 mei maken wij het definitieve lesrooster bekend.

InschrijvenLestijden

Inschrijven zwemles

Inschrijven kan bij onze kassa op het bad of via de website.


  Lesrooster

  Het lesrooster met de tijden van zwemles en aquasportgroepen wordt later bekend gemaakt. Tijdens de lessen kunnen delen van het Heuveltjesbosbad tijdelijk gesloten zijn. Tijdens het “hoofdseizoen” in de zomervakantie zijn er andere lestijden. De exacte tijden voor de lessen worden tegen die tijd bekend gemaakt.

  Alle lessen en groepen starten vanaf dinsdag 4 mei 2021. Alle lessen worden op dinsdag en donderdag gegeven. Het exacte rooster wordt na dinsdag 29 april 2021 bekend gemaakt.

  MA

  • Lesroosters volgen begin mei

  DI

  • Lesroosters volgens beginnen mei

  DO

  • Lesroosters volgen begin mei

  VR

  • Lesroosters volgen begin mei

  Gedragscode zwembadbranche

  Gedragscode zwembranche

  Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. In de gedragscode staat hoe medewerkers van een zwembad zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Wilt u hier meer over lezen.

  Meldlijn

  Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je nu al anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het nummer is 0900 – 2025590 (€ 0,10 per minuut).