Zwemles

Watergewenning

Is jouw kind tussen de 4 en 5 jaar en toe aan de eerste stap richting zwemles? 

Diploma A en B

Aansluitend op de lessen ‘watergewenning’, start jouw kind met het volgen van zwemles voor diploma A en B. 

Diploma C/Survival

Vergoot de zwemvaardigheid van jouw kind door na diploma’s A en B, door te stromen naar
diploma C/Survival.

Watergewenning
de eerste plons in het water 

Watergewenning is de start van alle zwemlessen en is een zwemgroep voor kinderen vanaf 4 jaar om watervrij te worden. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met het water en door middel van spelletjes leren ze de eerste zwemvaardigheden.
Vanuit deze groep gaan ze individueel, gestroomlijnd door naar de lessen voor diploma A .

De lessen watergewenning zijn twee keer per week, op de dinsdag en donderdag. De lessen duren een half uur. Voor watergewenning hanteren wij geen indelingsles! De eerste watergewenningsles start op donderdag 5 mei 2022 om 16.00u.

Inschrijven

Zwemles Diploma A en B
de basis voor zwemvaardigheid

De zwemdiploma’s A en B zijn een waardevolle basis voor een goede en sterke zwemvaardigheid. Want goed leren zwemmen is van levensbelang in een land als Nederland!
Tijdens de zwemlessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Op een speelse wijze maken we kinderen watervrij en werken we aan de zwemslagen.
Op het Heuveltjesbosbad wordt zwemles gegeven voor het ENVOZ (internationaal) erkende A-B-C diploma.

De lessen worden gegeven op individueel niveau in kleine groepen geleid door vaste groep instructeurs met jarenlange ervaring. Er is geen wachtlijst voor zwemlessen in het Heuveltjesbosbad.

De zwemlessen zijn twee keer per week, op de dinsdag en donderdag en duren een half uur. Alleen voor de zwemlessen van Diploma A is er vooraf een indelingsles. Deze staat gepland op dinsdag 3 mei 2022 om 16.00u. 
Alle zwemlessen starten op donderdag 5 mei 2022.

Inschrijven

Zwemles Diploma C / Survival
voor de echte
waterratten en survivalers
 

Heb jij je A en B diploma op zak en wil je een échte waterrat worden? Dan is Survival/(diploma) C echt iets voor jou! Alle soorten watersporten komen voorbij in deze lessen, van reddingszwemmen, waterpolo en kanoën tot survival, wedstrijdzwemmen en schoonspringen. Met deze lessen maken wij jou écht zwemvaardig zodat je ook in wildwaterbanen, golfslagbaden en bij drukte, jezelf kunt redden.
We gaan er samen voor zorgen dat jij een écht goede zwemmer wordt, zowel boven als onder water. Zo behaal jij jouw diploma C/Survival op een unieke wijze!

Inschrijven

Schoonspringen
onderleiding van  Europees Kampioen Bavi 

Europees Kampioen Bavi, wel bekend al Bashtbavi, is vorig jaar bij het Heuveltjesbosbad gestart met het lesgeven in schoonspringen om zo het schoonspringen in Noord-Nederland op de kaart zetten.
Hij hoopt op deze manier zijn passie voor sporten, en in het bijzonder schoonspringen, over te kunnen brengen en de bekendheid uit te breiden, want in het noorden van Nederland is er nagenoeg geen mogelijk om in
contact te komen met de sport ‘schoonspringen’.
Zijn passie voor de sport is zo groot dat hij het zonde vindt om dit niet te delen met anderen en wil hij zijn enthousiasme graag overbrengen.
Hoe mooi is het dan, dat hij ons bad hiervoor heeft uitgekozen!
De les is voor alle kinderen, ongeacht leeftijd. Uiteraard moet hij/zij wel het ABC-diploma op zak hebben.

Om deel te nemen aan de les moet je in bezit zijn van een abonnement of een toegangskaart + een leskaart (€112) of een eenmalige leskaart (€7,50) .
De les zal bestaan uit max. 10 personen.
Kom gerust de eerste les een keertje kijken en meedoen!
Maandag 9 mei van 16.30-17.30u staat de eerste les gepland.

Inschrijven

Zwemlessen in het Heuveltjesbosbad

Op het Heuveltjesbosbad wordt zwemles gegeven voor het ENVOZ erkende A-B-C diploma. De lessen worden gegeven op individueel niveau in kleine groepen geleid door een groep vaste instructeurs met jarenlange ervaring.
Er is geen wachtlijst voor zwemlessen op het Heuveltjesbosbad!


Tijdens de zwemlessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Op een speelse wijze maken we kinderen watervrij en beginnen we met het bouwen aan de zwemslagen. De ENVOZ diploma’s zijn internationaal erkend.

Watergewenning

 • Het allereerste begin
 • Persoonlijke begeleiding
 • Lessen op individueel niveau in kleine groepen
 • Twee keer per week les
 • Elke dinsdag en donderdag (30min.)
Inschrijven

diploma C
/ Survival

 • Voor echte waterratten en survivalers
 • Conditie- en zwemvaardigheden
 • Lessen op individueel niveau in kleine groepen
 • Twee keer per week les
 • Elke dinsdag en donderdag
Inschrijven

Schoonspringen

 • Start op maandag 9 mei
 • Professionele begeleiding van Europees Kampioen Bavi
 • Elke maandag (60min.)
Inschrijven

Tarieven

Na de online inschrijving voor de zwemles, moet er een zwemleskaart worden aangeschaft, dit in combinatie met een abonnement. 
Meer informatie hierover en de tarieven vindt u hier

TARIEVEN
zwemleskaarten

€65-112

+ €15 inschrijfgeld
+ €12,50 diploma zwemmen

Let op! Zwemleskaarten alleen geldig in combinatie met een toegangskaart of abonnement

Bekijk de zwemleskaarten

Lesrooster

Het lesrooster met de tijden van de zwemlessen worden rond begin mei bekend gemaakt. Voor de zwemlessen voor Diploma A staat er een indelingsles gepland op dinsdag 3 mei om 16.00 uur. Aan de hand van deze les wordt het niveau bepaald en de groepen ingedeeld. Voor watergewenning, Diploma B en C/Survival is geen indelingsles.
Alle zwemlessen starten vanaf donderdag 5 mei 2022 en zijn twee keer per week, op dinsdag en donderdag.
De schoonspring-lessen start op maandag 9 mei. Tijdens dit lesuur kan het voorkomen dat de duikplanken tijdelijk niet toegankelijk zijn.
Tijdens de zwemlesuren kan het voorkomen dat delen van het Heuveltjesbosbad tijdelijk gesloten zijn. In de zomervakantie zijn er andere lestijden, de zwemlessen verplaatsen dan van de middag naar de ochtend, gedurende de zes weken.

Dinsdag

 • Lesroosters volgen begin mei

Donderdag

 • Lesroosters volgen begin mei

Opgave zwemles

Vul onderstaand formulier in om jouw kind op te geven voor de zwemles van komend seizoen. Dit geldt voor watergewenning, diploma A en B en C/Survival en schoonspringen. 
Let op! Naast de opgave voor zwemles is het verplicht om een abonnement en leskaart aan te schaffen om deel te nemen aan de zwemlessen.
Tip! Schaf jouw abonnement voordelig aan in de online voorverkoopperiode!


  Gedragscode zwembadbranche

  Gedragscode zwembranche

  Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. In de gedragscode staat hoe medewerkers van een zwembad zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Wilt u hier meer over lezen.

  Meldlijn

  Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je nu al anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het nummer is 0900 – 2025590 (€ 0,10 per minuut).