Aquasport

Op het Heuveltjesbosbad hebben we verschillende lessen waarbij je op een sociale en actieve manier in het water kunt bewegen. Deze sportactiviteiten worden gegeven door ervaren sportinstructeurs van het Heuveltjesbosbad.

Vanaf de 2e week in mei 2024 gaan alle lessen van start. Om deel te nemen aan de sportlessen, kan je ervoor kiezen om een seizoenskaart aan te schaffen of een eenmalige leskaart te kopen. Bij geen enkele sportles is het nodig een (toegangs-)abonnement te hebben.
Een lesabonnement of eenmalige leskaart is voldoende om gezellig met een van de lessen mee te doen!

Voor Trimzwemmen kost een lesabonnement €68 en een eenmalige leskaart €7,-. Voor Aquajoggen kost een lesabonnement €36 en een eenmalige leskaart €3,60. Deze prijzen gelden voor seizoen 2024.
Kaarten voor het gehele seizoen kunnen vooraf online besteld (en betaald) worden via de website of aan de kassa. Voor deze sporten is er geen aanvullend toegangsbewijs of abonnement nodig.

Koop hier je abonnement online

AQUAJOGGEN

Aquajoggen is een effectieve workout op muziek die de conditie verbetert. Met een wetbelt om (om rechtop te bewegen) worden er uiteenlopende loop-, fiets- en langlaufoefeningen uitgevoerd zonder contact met de bodem!

Aquajoggen is goed voor het hart, verbeterd het slaappatroon, de lenigheid en zorgt voor een grotere longcapaciteit. 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan 1,5- 2 uur wandelen.
Het is geschikt voor alle leeftijden en kan op elk gewenst tempo worden uitgevoerd.

Deze aquasport wordt gegeven in diep water in combinatie met muziek. Een perfecte conditietraining die meer calorieën verbrandt dan op een training op de grond (tot 400 calorieën in 30 minuten). Het is effectief voor gewichtsverlies en helpt blessures makkelijker te herstellen.

De lessen zijn sportief en heel gezellig.
Iedereen kan meedoen op eigen niveau.
Wil jij ervaren hoe mooi sporten in water is? Kies dan voor deze les en ervaar het zelf. Na afloop kan er gezamenlijk een kopje koffie of thee worden gedronken.
Proberen én ervaren, sluit eens gezellig aan op de vrijdagochtend!

Elke vrijdag van 10.00-10.30u

TRIMZWEMMEN

Hou jij van zwemmen, zorg dan dat jouw conditie op peil blijft door mee te doen met onze lessen ‘Trimzwemmen’! Tijdens deze drie kwartier durende les verbeter je niet alleen jouw conditie maar werk je ook aan jouw kracht en techniek. De lessen zijn heel gevarieerd en vinden voornamelijk plaats in het diepe bad. Je krijgt elke hoek van het zwembad wel eens te zien tijdens deze actieve en gezellige lessen!
Niks moet en ‘alles’ mag! Trimzwemmen is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar.
Sluit gerust eens aan op de dinsdagavond!

Elke dinsdag van 19.30-20.15u

AQUABOOTCAMP

In samenwerking met Reestdal Outdoor is er aquabootcamp in het Heuveltjesbosbad!
Tijdens deze bootcamp training voer je intensieve lichaamsgewicht oefeningen uit. Dit doe je zowel op het droge als in het water. Kortom aqua bootcamp is een verkoelende en afwisselende manier om hard te werken aan een betere conditie.
De oefeningen die tijdens de aqua bootcamp lessen aan bod komen zijn er op gericht om sterker en fitter te worden. Alle oefeningen samen maken aquabootcamp tot een intensieve full body workout die gericht is op kracht en conditie.
Gedurende de periode van mei tot en met augustus, biedt Reestdal Outdoor in samenwerking met het Heuveltjesbosbad ‘Aquabootcamp’ aan. Deze lessen vinden plaats in het Heuveltjesbosbad van 20.00-21.00u
De aquabootcamp lessen zijn voor iedereen met een zwemdiploma. Wanneer je last hebt van een blessure of aan het revalideren bent zijn de lessen ook zeker geschikt! Dit komt door de lage impact op je gewrichten in het water.
Meer informatie, opgave en betaling via Reestdal Outdoor

Reestdal Outdoor