Seizoen 2020 – het laatste nieuws

Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen tijdens de persconferentie van 6 mei 2020 zijn wij met het team van Heuveltjesbosbad gestart om een manier te vinden waarop wij verantwoord weer zwemmers kunnen toelaten. Onze intentie is om het bad binnen afzienbare tijd open te stellen. Dit kan alleen wanneer wij aan alle veiligheidsvoorschriften kunnen voldoen zodat een ieder zijn gezondheid wordt gewaarborgd. En, minstens zo belangrijk, we kunnen alleen open blijven als jullie allemaal meehelpen deze voorschriften na te leven en elkaar er aan helpt te herinneren!

De bezoeken aan het zwembad zullen dus anders zijn dan je tot nu gewend bent. Deze bizarre tijd vraagt van ons allemaal een aantal aanpassingen en, zoals we al eerder gecommuniceerd hebben, zal helaas een normaal zwemseizoen er dit jaar niet in zitten. Ook niet als het straks 30 graden of warmer is. We vragen jullie nu alvast om hier rekening mee te houden om teleurstelling straks te voorkomen.

Toch zijn we van mening dat we de mogelijkheid moeten bieden om, binnen de geldende voorschriften, gebruik te maken van het zwembad. We zullen op hele korte termijn bekend maken hoe we hier invulling aan geven.

Bovenstaande betekent in ieder geval dat het Dauwzwemmen en de jaarlijkse triatlon niet plaats vinden. Ook zal er voorlopig geen zwemles gegeven worden en liggen de overige activiteiten stil.

Maandag 18 mei 2020
Het bestuur gaat wederom aankomende woensdag (20 mei 2020) in beraad over de maatregelen en opgestelde protocollen t.a.v. het Corona-virus en de opening van het Heuveltjesbosbad. Zodra dit is vastgesteld én goedgekeurd is door diverse partijen, maken wij de maatregelen t..a.v. de opening van het zwembad bekend op deze website. Onze intentie is dit begin volgende week (week 22) met u te communiceren.

Zaterdag 23 mei 2020
Het team heeft de afgelopen dagen en vandaag hard gewerkt om het bad klaar te maken voor de aankomende opening. Het water zit in het bad en het parkeerterrein is weer netter. Toppers!

Daarnaast hebben ze op de achtergrond net zo hard gewerkt om het zwemprotocol te vertalen naar een plan voor het zwembad. Dat plan gaan we de komende week omzetten naar de praktijk zodat we weer snel kunnen zwemmen.

Het uitdenken en uitwerken van alle voorschriften en maatregelen kost tijd. We kiezen daarbij bewust voor kwaliteit boven snelheid en koersen op een opening kort na het Pinksterweekend.

De exacte details over de opening en regels op het bad zullen we binnen een paar dagen met jullie delen.

Wat we wel alvast kunnen zeggen: Tot snel!!!

Woensdag 3 juni 2020

Vanaf zondag aanstaande breiden we het aantal beschikbare plaatsen per uur voor het banen zwemmen uit van 12 naar 15 per blok. Na twee dagen is gebleken dat er nog voldoende ruimte is in een baan op het moment dat men met 5 personen tegelijk in de extra brede banen zwemt. 

Let op bij het banen zwemmen dat je altijd rechts aan houdt in de baan. Alleen op die manier kun je veilig 1,5 meter afstand aan houden ten opzichte van tegemoet komende zwemmers. Inhalen is niet toegestaan. Zwem je sneller dan je voorganger? Draai dan iets eerder om om terug te zwemmen.