FAQ – opening seizoen 2021

Hieronder vindt u een verzameling van de meeste gestelde vragen over de opening van het zwemseizoen 2021. In verband met Coronavirus en de nodige maatregelen om de verspreiding hiervan te verminderen, is het Heuveltjesbosbad genoodzaakt een beperkte opening te hanteren.

De komende tijd zal hier een opsomming van diverse veelgestelde vragen en antwoorden komen te staan. Zodra het plan voor de aangepaste opening is goedgekeurd en we de maatregelen kunnen handhaven, wordt dit zo snel mogelijk gedeeld.

Wanneer gaat het Heuveltjesbosbad dit seizoen open?
Het zwembad gaat op zaterdag 24 april 2021 open. Het wordt een gezellige openingsmiddag van 13.00-17.00u. Door de corona-maatregelen moet je vooraf jouw bezoek wel online reserveren!
Dit kan via onze reserverings-pagina op deze website.
Let wel!; de opening en de toegang tot het zwembad zal beperkter zijn dan een ‘normaal seizoen’ dat u bij ons gewend bent. Dit alles in verband met de geldende corona-maatregelen.

Hoe krijg ik toegang tot het Heuveltjesbosbad?
Door de Corona-maatregelen zijn we genoodzaakt een beperkt aantal bezoekers per keer toe te laten tot het bad. Hiervoor hebben we een online reserveringssysteem opgezet, zodat iedereen de toegang tot het zwembad moet reserveren. Dit is voor ons de enige manier om het maximaal aantal bezoekers te handhaven.
Dus ik kan niet zomaar spontaan even een duik nemen in het Heuveltjesbosbad?
Nee het is zeer spijtig, maar dat zit er helaas dit seizoen niet in.

Hoeveel kost het als ik een keertje wil zwemmen in het Heuveltjesbosbad?
U zal bij elk bezoek uw toegang moeten reserveren en betalen van tevoren. Elk bezoek kost €5!
Aan de kassa kunt u naast een toegangskaart ook een 10- of 25-badenkaart aanschaffen. Klik hier voor meer informatie en tarieven.

Is er ongelimiteerde toegang tot het zwembad dit seizoen?
Nee, helaas! We hanteren een reserveringssystemen met tijdsblokken, om meerdere mensen gefaseerd de mogelijkheid te bieden te zwemmen. Er worden sowieso diverse looproutes voor inkomende – en uitgaande bezoekers en het personeel gecreëerd, om de anderhalf-meter-afstand te waarborgen.
Het is verplicht de handen de desinfecteren, zowel bij binnenkomst als het verlaten van het zwembad.

Kan ik mij nog omkleden (en douchen) bij het zwembad?
Nee, helaas! Een van de maatregelen die we hebben getroffen is dat de inkomende bezoekers gekleed in zwemkleding aan de deur verschijnen en zo direct door kunnen lopen naar het zwembad.
Wanneer je klaar bent met zwemmen, dien je direct weer het bad te verlaten. Aangezien er geen mogelijkheid is om gebruik te maken van de kleedkamers, douches en toiletten!

De maatregelen vanaf 24 april 2021 op een rijtje:

1. Als je wilt komen zwemmen, dan moet je vooraf reserveren. Reserveren kan hier. Reserveren kan ook telefonisch en tot 7 dagen vooruit met een maximum van 4 keer. Zo geven we meer mensen de kans om te komen zwemmen. 

Heb je gereserveerd en kun je niet komen, annuleer of bel dan zo snel mogelijk om zo iemand anders de kans te geven om wel te komen zwemmen op dat tijdstip.

2. Trek thuis je badkleding aan. Er is geen mogelijkheid om deze op het bad aan te trekken. Ga thuis ook naar het toilet.
Douches zijn gesloten en u kunt alleen gebruiken maken van de kleine kleedhokjes ná het zwemmen.

4. Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

5. Wacht op je beurt in de vakken.

6. Houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand tot medezwemmers en badpersoneel. Mondkapje verplicht in het hoofdgebouw

7. Volg de verplichte looproute.

8. Omkleden is mogelijk in de kleedhokjes., ná het zwemmen. Indien mogelijk ook graag thuis weer omkleden. Douches zijn gesloten.

Door te reserveren gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de huisregels. Tevens verklaart u dat u en uw medebezoekers en eventuele huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben passend bij COVID-19 (coronavirus).

De toegang kan u ontzegt worden indien het vermoeden bestaat dat u toch een van bovenstaande gezondheidklachten heeft ten tijde van het bezoek.

.