Kans op een normaal zwemseizoen in het Heuveltjesbosbad is klein

Kans op een normaal zwemseizoen in het Heuveltjesbosbad is klein

25 april 2020, de dag dat de deuren van het Heuveltjesbosbad in Balkbrug open zouden gaan voor de start van het nieuwe zwemseizoen! De voorbereidingen waren de afgelopen tijd in volle gang en de bouw van de nieuwe uitkijktoren is begonnen. Alles was in gereedheid voor de opening van het nieuwe seizoen en de folder is verspreid. En toen was daar het Coronavirus (COVID-19) in ons land en volgde de nodige maatregelen vanuit de overheid.

Vervolgens is er eind maart besloten de opening onder voorbehoud van de maatregelen ten aanzien van het Coronavirus (COVID-19) te verzetten naar maandag 1 juni 2020, tweede Pinksterdag. Ook dit besluit heeft het bestuur van het Heuveltjesbosbas inmiddels losgelaten aangezien de maatregelen zijn verlengd en de anderhalf-meter-samenleving voorlopig niet ten einde zal zijn. Over een eventuele nieuwe openingsdatum kan het bestuur niks zinnigs zeggen, gezien de vele voorwaarden die uiteraard gelden en de grote onzekerheid over het Coronavirus (COVID-19) die momenteel nog heerst. Er wordt nauwlettend contact gehouden met andere openluchtzwembaden in de regio om ervaringen uit te wisselen en om samen passende oplossingen te zoeken.

De domper van het Coronavirus (COVID-19) is voor locatiemanager Gradus Hagel en aftredend-voorzitter Luc Smink extra groot. Voor hen beide is dit het afsluitende seizoen van een mooie Heuveltjesbosbad-carrière. Er is hun zeker een mooiere afsluiting gegund, maar de gezondheid van bezoekers en personeel staat voorop!

De veiligheid en gezondheid van alle medewerkers en vrijwilligers van het zwembad staat hoog in het vaandel, daarom liggen de voorbereidende werkzaamheden stil. Dit wordt later, wanneer dit nog nodig is, opgepakt zodra de maatregelen, restricties en gezondheidsrisico’s het toelaten. De bouw van de uitkijktoren gaat ondanks alles wel door en zoals het er nu naar uitziet wordt dit begin juni afgerond.
De laatste ontwikkelingen zijn te lezen op de website en Facebookpagina.

%d bloggers liken dit: