Het Heuveltjesbosbad is klaar voor een normaal zwemseizoen!

Het Heuveltjesbosbad is klaar voor een normaal zwemseizoen!

Na twee seizoenen met beperkende maatregelen, kan het Heuveltjesbosbad in Balkbrug dit jaar op zaterdag 30 april open zonder beperkingen! ‘Eindelijk kunnen we onze bezoekers weer ontvangen, zonder dat zij worden beperkt door de corona-maatregelen en een reserveringssysteem’, aldus voorzitter Herman Groenewold. ‘We gaan er een spetterende openingsmiddag van maken samen!’, vult locatiemanager Nathanja van der Bunt aan.

Voor beide personen waren het twee buitengewone eerste jaren als voorzitter en locatiemanager van het prachtige openluchtzwembad. Afgelopen twee seizoenen waren voor het Heuveltjesbosbad op vele vlakken niet makkelijk. ‘We werden genoodzaakt om op korte termijn in te springen op alle maatregelen die Corona met zich meebracht. Zo moesten we á la minute gaan werken met een reserveringssysteem bestaande uit tijdsblokken en een maximaal aantal bezoekers, 1,5-meter- en hygiënemaatregelen treffen en was de onzekerheid groot bij de start van het seizoen, twee jaar geleden. Des te meer kijken we nu uit naar komend seizoen, zonder al deze beperkingen en extra handelingen!’, aldus Herman.

Werk is er het hele jaar door

Het zwembad mag dan wel alleen in de zomermaanden geopend zijn, maar het werk en onderhoud loopt het hele jaar door. In de afgelopen maanden is er groot onderhoud gepleegd en één deze dagen komt er zelf een compleet nieuwe afdekking op de baden. ‘Vervelen hoeven we ons inderdaad niet. Er is altijd wel iets aan te pakken op het terrein van het Heuveltjesbosbad. Zo zijn we in de wintermaanden vooral bezig met klusjes onder dak en met het onderhoud van het terrein rondom de baden, zoals het ruimen van het blad van deze bosrijke omgeving. Zodra het weer beter en droger begint te worden, nemen we de baden onder handen en zorgen we er voor dat we alles zomerklaar krijgen’, geeft Nathanja aan.

Momenteel zijn we dagelijks druk bezig met de laatste voorbereidingen en laten we zelfs het diepe bad al vollopen. ‘Mocht je nog wat vrije uurtjes over hebben en jouw steentje willen bijdragen aan ‘de parel van Balkbrug’, meld je dan snel aan als vrijwilliger via de website! Er is voor ieder wat wils wat betreft de diverse werkzaamheden en we verplichten je niks, want alle hulp is welkom! De koffie staat klaar en aan gezelligheid ontbreekt het zeker niet’, lacht locatiemanager Nathanja.

Voorverkoop en start van het seizoen

Begin deze maand is de voorverkoop gestart voor de abonnementen van dit zwemseizoen. Tot en met 15 april kan iedereen voordelig een abonnement aanschaffen in de online voorverkoop. Daarnaast is er op donderdag 14 april nog een fysieke voorverkoopavond van 19.00-21.00uur op het Heuveltjesbosbad.
‘We kijken uit naar komend seizoen en hopen uiteraard op veel zonuren. Daarbij zijn wij ook zeer opgelucht dat we na deze twee ‘financieel-zware Corona-jaren’, nu weer klaar staan met z’n allen voor een normaal zwemseizoen met veel zon- en zwemplezier!’, sluit voorzitter Herman Groenewold af.

%d bloggers liken dit: