FAQ – opening seizoen 2020

Hieronder vindt u een verzameling van de meeste gestelde vragen over de opening van het zwemseizoen 2020. In verband met Coronavirus en de nodige maatregelen om de verspreiding hiervan te verminderen, is het Heuveltjesbosbad genoodzaakt later dan gepland open te gaan.
Daarnaast zal het verreweg van een normaal zwemseizoen worden, gezien de vele veiligheidsmaatregelen waaraan wij moeten voldoen om de gezondheid van iedereen, zowel personeel als bezoekers, te waarborgen.

De komende tijd zal hier een opsomming van diverse veelgestelde vragen en antwoorden komen te staan. Zodra het plan voor de aangepaste opening is goedgekeurd en we de maatregelen kunnen handhaven, wordt dit zo snel mogelijk gedeeld.

De maatregelen vanaf 2 juni op een rijtje:

1. Als je wilt komen zwemmen, dan moet je vooraf reserveren. Reserveren kan hier. Reserveren kan ook telefonisch en tot 7 dagen vooruit met een maximum van 2 keer. Zo geven we meer mensen de kans om te komen zwemmen. Indien een blok nog niet volledig is gereserveerd kan deze tot 1 minuut van tevoren worden gereserveerd. 

Heb je gereserveerd en kun je niet komen, annuleer of bel dan zo snel mogelijk om zo iemand anders de kans te geven om wel te komen zwemmen op dat tijdstip.

2. Per blok van een uur is vanaf 2 juni plaats voor 12 zwemmers van 13+ voor baantjes zwemmen. In de middaguren is er plek voor de kinderen tot en met 12 jaar in het instructiebad en pierebad. Er mag maximaal 1 ouder mee, deze ouder mag niet in de baden, maar mag indien gereserveerd uiteraard banen zwemmen in het diepe bad. Vooralsnog zit er een maximaal aantal van 75 kinderen die we toelaten in het instructiebad. Reserveren is ook hier verplicht.

3. Trek thuis je badkleding aan. Er is geen mogelijkheid om deze op het bad aan te trekken. Ga thuis ook naar het toilet.

4. Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

5. Wacht op je beurt in de vakken.

6. Houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand tot medezwemmers en badpersoneel.

7. Volg de verplichte looproute.

8. Schoenen, kleding en tassen laat u achter op de daarvoor bestemde plaats en neemt u na het zwemmen mee terug.

9. Na afloop kun je niet douchen en we vragen ook om zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet.

10. Omkleden is mogelijk in de kleedhokjes. Indien mogelijk ook graag thuis weer omkleden.