Zwemles

Waarom zwemles op het HEUVELTJESBOSBAD?

Op het Heuveltjesbosbad wordt zwemles gegeven voor het ENVOZ erkende A-B-C diploma. Goed leren zwemmen is van levensbelang in een land als Nederland. Tijdens onze zwemlessen voor watergewenning, Aquakids en het A-B-C diploma leren kinderen goed te zwemmen. De lessen worden gegeven in kleine groepen met een groep vaste instructeurs. Er is geen wachtlijst voor zwemlessen op het Heuveltjesbosbad. Alle zwemlessen starten in het voorseizoen tussen 16:00 en 18:00 uur. In de zomervakantie worden alle zwemlessen naar de ochtend verplaatst.

WATERGEWENNINGDIPLOMA A-B-CAQUAKIDS

KINDGERICHT

De zwemlessen op het Heuveltjesbosbad zijn er op gericht om kinderen op een plezierige manier te leren zich op een veilige manier door het water te bewegen. De zwemlessen zijn 2x per week en duren 30 minuten. 

KLEINE GROEPEN

Kinderen krijgen in kleine groepen les en zoveel mogelijk van vaste instructeurs. De lessen worden gegeven op het eigen niveau en zijn gericht op een constante ontwikkeling van de zwemvaardigheid.

ENVOZ ERKEND

Het A-B-C diploma van het Heuveltjesbosbad is ENVOZ erkend. Dit diploma volgt de internationale eisen van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Deze organisatie levert diploma’s in meer dan 20 landen op de wereld.

GEEN WACHTLIJST

Er is geen wachtlijst om zwemles op het Heuveltjesbosbad te volgen. Tijdens de zomervakantie stoppen de zwemlessen op het Heuveltjesbosbad niet. Tijdens het zwemseizoen zijn er meerdere momenten om af te zwemmen.

       LESKAART

Een leskaart kost €87,-. Een leskaart is alleen geldig naast een toegangsbewijs( toegangskaart of abonnement). Daarnaast is het verplicht dat minderjarige lessers een meerderjarige begeleider hebben. Begeleiders beschikken over een geldig toegangsbewijs.

WATERGEWENNING

Op een leuke manier  kennis maken met water.

Ben je nog iets te jong om te beginnen met zwemles? Dan is watergewenning misschien wat voor jou. Dit is een zwemgroep voor kinderen vanaf 4 jaar om watervrij te worden. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met het water en door middel van spelletjes leren ze de eerste zwemvaardigheden.  Watergewenning wordt gegeven op de dinsdag en donderdag. De lessen duren een half uur. Watergewenning start dinsdag 8 mei. Een leskaart exclusief toegangsbewijs kost €87,-.

INSCHRIJVEN ZWEMLES LESROOSTER
ZWEMMEN VOOR HET ENVOZ ERKENDE DIPLOMA A-B-C

DIPLOMA A-B-C

Het zwem A-B-C bestaat uit drie zwemdiploma’s.  Het zwem A-B-C is er op gericht om kinderen te leren zwemmen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstappen maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Op een speelse wijze maken we kinderen watervrij en beginnen we met het bouwen aan de zwemslagen. De ENVOZ diploma’s zijn internationaal erkend

Is uw kind vóór 1 mei, 5 jaar of ouder dan mag hij of zij op zwemles. De lesgroepen oefenen twee keer een half uur per week op de dinsdag en donderdag. De groepjes waarin de kinderen zitten zijn klein en hebben vaste instructeurs.

Elke maandag van 16:00 tot 17:00 de mogelijkheid voor ouders en verzorgers om zelf te oefenen met een zwemlesser. Er is dan een zweminstructeur aanwezig met lesmateriaal die tips en uitleg kan geven.  Voor Zwemdiploma A is er dinsdag 1 mei van 16:00 tot 17:00 uur een indelingsles. Alle zwemlessen starten op dinsdag 8 mei. Een leskaart exclusief toegangsbewijs kost €87,-.

INSCHRIJVEN ZWEMLES WEBSITE ENVOZLESROOSTER
AQUAKIDS

Een combinatie van SNORKELEN, WEDSTRIJDZWEMMEN en SURVIVALZWEMMEN

De Aquakids lessen zijn elke vrijdag en duren een uur. Aquakids is een leuke uitdaging voor kinderen (8 t/m 14 jaar) die van zwemmen houden. Tijdens de lessen werken we aan de conditie, technieken van snorkelen, wedstrijdzwemmen en survivalzwemmen. We zwemmen voor de diploma’s “Snorkelen, Survivalzwemmen en afstandszwemmen” van de ENVOZ. Ben je nieuwsgierig? Kom het dan gerust één of twee keer uitproberen. Aquakids is voor het eerst vrijdag 11 mei om 17:00 tot 18:00 uur. Een leskaart exclusief toegangsbewijs kost €87,-.

INSCHRIJVEN ZWEMLES LESROOSTER

Inschrijven zwemles

Inschrijven kan bij onze kassa op het bad of via de website.


Lesrooster

Het lesrooster met de tijden van zwemles en aquasportgroepen. Tijdens de lessen en groepen kunnen delen van het Heuveltjesbosbad tijdelijk gesloten zijn. Tijdens het “hoofdseizoen” in de zomervakantie zijn er andere lestijden.

Ma

Voorseizoen

 • Trimzwemmen 09:30-10:00
 • Oefenen zwemles 09:30-10:30

DI

Voorseizoen

 • Zwemles A1 & Zwemles A4 09:30 – 10:00
 • Zwemles A2 & Zwemles A3 10:00 – 10:30
 • Zwemles B 10:30 – 11:00
 • Zwemles C 11:00 – 11:30
 • Conditiezwemmen 19:45 – 20:30

DO

Voorseizoen

 • Zwemles A1 & Zwemles A4 09:30 – 10:00
 • Zwemles A2 & Zwemles A3 10:00 – 10:30
 • Zwemles B 10:30 – 11:00
 • Zwemles C 11:00 – 11:30
 • Conditiezwemmen 19:45 – 20:30

VR

Voorseizoen

 • Aquakids 09:30 – 10:30

Gedragscode zwembadbranche

Gedragscode zwembranche

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. In de gedragscode staat hoe medewerkers van een zwembad zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Wilt u hier meer over lezen.

Meldlijn

Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je nu al anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het nummer is 0900 – 2025590 (€ 0,10 per minuut).